Европейският парламент изиска днес от групата на евродепутатите от френската

...
 Европейският парламент изиска днес от групата на евродепутатите от френската
Коментари Харесай

Партията на Марин Льо Пен ще трябва да върне половин милион евро на ЕП

 Европейският парламент изиска през днешния ден от групата на евродепутатите от френската партия на Марин льо Пен Национален общ брой (която до неотдавна се споделяше Национален фронт) да възвърне над 500 000 евро неоправдани разноски, измежду които за бутилки за шампанско и скъпи вечери, съобщи Българска телеграфна агенция.
Решението бе взето с единомислещата поддръжка на Бюрото на Екологичен потенциал - управителен орган на институцията, претрупан с валидирането на сметките на другите политически групи, оповестяват парламентарни източници на Агенция Франс Прес.

Одит, осъществен по отношение на разноските на представители на парламентарната група Европа на нациите и на свободите в Екологичен потенциал през 2016 година е посочил, че 477 780 евро могат да бъдат считани за неоправдани разноски. За тях липсвали съответни документи или пък те били направени при накърняване на правилото на положителното финансово ръководство или разпоредбите за публичните поръчки. За 2017 година сходна констатация била направена по отношение на 66 427 евро.

 

След разноските, изброени в отчета от одита за 2016 година, с който се е срещнала Агенция Франс Прес, попадат стотина коледни дарове за над 100 евро и 230 бутилки шампанско, от които шест за над 81 евро, както и коледна вечеря за 140 души за обща стойност 13 500 евро.

В листата попада и вечеря с индустриалци в парижкия ресторант „ Л`Амброази “, като кувертът е бил 449 евро на човек, както и вечеря, проведена по дипломатически аргументи в ресторанта „ Льодоайен “ покрай авеню „ Шан-з-Елизе “ в Париж за двама души като кувертът е бил по 401 евро на човек. В. „ Канар аншене “ заяви, че във втория случай двамата сътрапезници са били водачът на италианската партия Лига Матео Салвини, който в този момент е министър на вътрешните работи на Италия, и водачът на Национален общ брой Марин Льо Пен. Льо Пен, която напусна Екологичен потенциал, с цел да влезе във френския парламент предходната година, опроверга тези изказвания, показва още Българска телеграфна агенция.

Освен депутатите от Национален общ брой, групата Европа на нациите и на свободите в Екологичен потенциал включва и представители на Австрийската партия на свободата, на италианската Лига и на холандската Партия на свободата. Депутатите от Националния общ брой съставляват съвсем половината от парламентарната група. По-голямата част от неоправданите разноски са били дело на евродепутати от Националния общ брой.
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР